סיסקו ישראל קיימה היום (ג') אירוע ללקוחות העסקיים שלה בישראל. באירוע אשר התקיים באמצעות פלטפורמת העבודה השיתופית של סיסקו – webex, השתתפו עשרות מנהלי מערכות מידע ותכנולוגיה מלקוחותיה של החברה בישראל, חברות ביטוח בנקים בחרות הטייק הגדולות במשק הישראלי.
אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל סקר את פעילות החברה בשנה האחרונה ואמר: "שנת הקורונה הביאה אותנו להאצת תהליכי הדיגיטציה עבור הלקוחות שלנו. תהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית שצפו שיארכו עוד שנים, קיבלו 'זריקת מרץ' ובתוך שבועיים של מגפה דאגה סיסקו לספק שירותים חיוניים לגופים חיוניים במשק הישראלי אשר אפשרו לו להמשיך להתנהל גם תחת סגר שלישי.
סיסקו מינפה את הטכנולוגיה המתקדמת שלה לשם אספקת פתרונות תשתית, דאטה סנטר, כלי קולבורשיין, אנליטיקה, ואבטחת מידע, למערך הבריאות, למערך החינוך, לכוחות הביטחון ומוקדי החירום למשרדי הממשלה, לארגונים הגדולים שעברו למודל עבודה היברידי ולמאות אלפי עסקים קטנים, אשר הבינו כי ללא חזית דיגיטלית העסק שלהם אינו קיים. כיום 50 אחוז מביקורי הרופא נעשים באופן וירטואלי.
הקמנו מוקדי חירום יחד עם משרדי הממשלה והגופים הגדולים בישראל, בעולם הרפואה, שם אנחנו כבר שנים מבצעים פרויקטים רחבים מאוד של בתי חולים דיגיטליים שמאפשרים היוועצות גלובלית עם מומחים מכל העולם דרך מערכת העבודה השיתופית של סיסקו – webex, היינו צריכים לספק מעטפת הגנה רחבה מאוד לאבטחת השיחות הרגישות האלה ולהקים מערכי אבטחת מידע משמעותיים יותר מבעבר. היום ארגונים מבינים שאבטחת סייבר היא גורם משמעותי ביותר שחולשה בו עלולה להיות מה שיפיל את הארגון.
אנחנו עובדים על פיתוח במערכת העבודה השיתופית של סיסקו- webex שתזהה באופן אוטומטי אם יש יותר אנשים בחדר ממה שהוא מוגבל אליו ותתריע על כך מיד."
פרופסור גבי ברבש, בשיחה עם מנכ"ל סיסקו ישראל אורן שגיא: "הקורונה כותבת לנו מחדש את ספרי הרפואה. זו מחלה שאנשים מסוימים כמעט לא מושפעים מממנה ומהצד השני ממיתה אנשים. האנושות מנהלת מרוץ בין חיסונים לבין מוטציות. אמנם יש לנו חיסונים אבל הוירוס ממשיך לייצר עשרות אלפי מוטציות – חלקן לא רלוונטיות ונטרליות, אפילו מזיקות לוירוס, אבל חלקן בעייתיות. ראינו שנוצרו מוטציות דומות במקומות שונים בעולם וזה אומר שהן נותנות לוירוס יתרון התפתחותי, הוא מקבל תכונות שלא היו לו בעבר. מחקרים בבריטניה מוכיחים שהתמותה יותר גדולה מהמוטציה החדשה, הוירוס בה יותר אלים.
האנושות תצטרך להקים מערכות שליטה ובקרה אפדימיולוגיות וגנטיות על מנת לעקוב אחר התפתחות הוירוס ולזהות את המוטציות החדשות באופן עקבי.
על הדיגיטציה בעולם הרפואה אמר פרופ' ברבש: "היום אנחנו רואים נוירולוג שעושה בדיקה ראשונה באופן דיגיטלי, אנחנו עוברים לטפל יותר ויותר בבתים דרך שיחות וידאו."