מדד השיח השנתי של איגוד האינטרנט הישראלי מגלה כי הרשת הופכת למרחב אלים יותר וכי במקביל הציבור אינו סומך כל כך על הפלטפורמות השונות בטיפולן בנושא. הסקר המקיף נערך ע"י גיאוקרטוגרפיה בקרב מדגם מייצג של הציבור בישראל.
מתוך שלל הנתונים העולים בדו"ח – הפגיעה שהכי הרבה ישראלים חוו בעצמם באופן אישי ברשת היא חשיפה לתכנים ויזואליים קשים מידי – 44% מהישראלים דיווחו כי בשנה האחרונה נחשפו בעצמם לתכנים ויזואליים קשים מידי, בעיקר על רקע המלחמה.
72% מהישראלים בדו"ח דיווחו כי נתקלו בשיח שנאה ו 66% ציינו כי נחשפו להסתה וקריאות לפעולות אלימות. רוב גדול של 74% מהציבור נמנעים מהבעת דעה ברשתות החברתיות מחשש לפגיעה; 73% אומרים שהמלחמה הגבירה את רמת האלימות ברשת. 29% מהציבור הערבי דיווחו כי חוו באופן אישי הסתה נגדם ברשתות החברתיות בשנה החולפת.
עוד עולה בדו"ח בקרב הנשאלים לגבי הרשתות החברתיות: 37% מהציבור הישראלי דיווחו כי נתקלו בהפצת תכנים אינטימיים (בעלי אופי מיני) בטלגרם, לעומת 29% בפייסבוק, 23% בטיקטוק ו- 21% בווטסאפ.
סמנכ״ל קהילה וחברה באיגוד האינטרנט הישראלי, עידן רינג: ״הזליגה של המלחמה והמצב הבטחוני הקשה למרחבים הדיגיטליים ולרשתות החברתיות נותנת את אותותיה גם על מוגנות וחופש ביטוי של אזרחים. המלחמה הביאה איתה גם עלייה ברמת ההסתה והתוכן הפוגעני המופץ ברשתות וגם מעבר לפלטפורמות פחות בטוחות ופחות מוכרות כמו טלגרם, לרוב בלי להכיר את הסכנות והחסרונות שלהם״.