איכילוב ורשת מתחמי העבודה MIXER מקימים מרכז חדשנות ויזמות רפואית (IMED)
המתחם החדש יפתח בקומה ה-16 של מרכז ויצמן בקמפוס בית החולים בשטח של כ-1,800 מטרים. והוא יהווה בית גידול לחברות ויזמים לחדשנות רפואית תוך שיתוף פעולה עם המומחים והתשתיות של בית החולים. פרופ' רוני גמזו: "הקורונה הביאה להשקעות עצומות והתעניינות יוצאת דופן במערכת הבריאות. זה העתיד של מערכת הבריאות"
שיתוף הפעולה האסטרטגי יאפשר לחברות, ליזמים ולשותפים גישה ישירה למיטב הרופאים המומחים והחוקרים בישראל, נגישות לדאטה עשירה, דלת פתוחה למעבדות, למתקני ושירותי בית החולים, וקשר ישיר ובלתי אמצעי אל הצוותים המעולים של בית החולים על כל הניסיון הנצבר. כך יתקיימו ב- IMed התנאים האופטימליים לצמיחה והצלחה של חברות ויזמים.
לדברי פרופ' אלי שפרכר, סמנכ"ל מחקר ופיתוח במרכז הרפואי איכילוב ת"א "בעקבות הקורונה אנו עדים לשתי מגמות עיקריות: הראשונה: עליה בפניות של אנשי טכנולוגיה במערכת הביטחון ומחברות סייבר אשר כמהים לשיתופי פעולה בעולם הבריאות ולהענקת פתרונות לאתגרים קליניים של המערכת. הדבר השני, הטמעת טכנולוגיות רפואיות (לדוגמא, טלה-רפואה) בשילוב פיתוחים אשר מייעלים, מקלים, מספקים תובנות חדשות, ושומרים על הבריאות במסע המטופל. כיום
איכילוב מהווה בטא-סייט לפיתוח עבור התעשייה הישראלית. מתחילת השנה אנו עדים להשגים מרשימים כאשר בתקופה זו החלו לפעול למעלה מ-100 חברות בריאות דיגיטלית עם מובילים קליניים באיכילוב, ויצאו לדרך 50 פרויקטים באמצעות חברת המסחור והחדשנות של המרכז הרפואי, 'איכילוב טק'. המשמעות למחקר של בית החולים היא אדירה כשבשנת 2019 קיבל בית החולים מענקי מחקר בסך 24 מיליון שקלים לעומת 62 מיליוני שקלים שהתקבלו השנה. מדובר בהישג אדיר והמרכז החדש הוא עדות לביקוש ולצורך העצום שקיים בקרב חברות וארגונים הצמאים כיום לשיתופי פעולה עם מיטב מומחי איכילוב".
לדברי איל נוה, מנכ"ל MIXER : "IMed הוא פרי של תכנון, שיתוף פעולה ועבודה מאומצת עם השותפים שלנו. אני מודה לפרופ' רוני גמזו והנהלת בית החולים על האמון והדרך המשותפת ובטוח שיחד עם הצוות מעורר ההשראה בבית החולים ובשילוב כוחות, נפרוץ גבולות, נשבור מחסומים ונאיץ תהלכים ויחד נהווה כר פורה לצמיחה ושגשוג. היום אני יכול לומר בוודאות שמי שרוצה לממש את החלום שלו ולפרוץ דרך בעולם הרפואה מקומו ב IMED.