השימוש ב-DeciCoder יעיל, צורך פחות זכרון ומאפשר חיסכון ניכר בעלויות הענן והפיתוח עבור חברות המבססות עליו כלים לכתיבת קוד.

חברת הסטארטאפ Deci, שפיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לפיתוח, אופטימיזציה והרצה של מודלי בינה מלאכותית, משיקה את DeciCoder – מודל שפה טבעית (LLM) פורץ דרך, מבוסס Generative AI שמאפשר למפתחים לבנות קוד ביעילות במספר שפות תכנון כולל Python, Java ו- JavaScript

 DeciCoder פועל בתפוקה גבוהה תוך כדי צריכת זיכרון נמוכה יותר ובכך מקצר את משך העבודה של המפתחים ומגדיל את כושר היצור שלהם. המודל נותן למפתחים את האפשרות להעביר חלק מעומסי העבודה למעבדי GPU פחות יקרים וזמינים יותר כגון NVIDIA A10G, והתוצאה היא חיסכון ניכר בעלויות. 

מייסדי Deci, מימין פרופ' רן אל יניב CTO, יונתן גייפמן CEO ויונתן אליעל COO, קרדיט: Deci

בהשוואה למודלים הנמצאים בשימוש נפוץ על ידי כלי פיתוח בהם SantaCoder, המודל של דסי -DeciCoder מציג עלייה של 22% בתפוקה, הפחתה משמעותית בשימוש בזיכרון ודיוק משופר במדד HumanEval. כאשר משלבים את DeciCoder עם כלי האופטימיזציה של  Infery, התפוקה שלו עולה על זו של SantaCoder פי 3.5. DeciCoder נוצר באמצעות Deci Automated Neural Architecture Construction – AutoNAC, טכנולוגיה יחודיית שמייצרת אלגורתמים בעלי איזון אופטימלי בין דיוק, מהירות עיבוד, משימות ויעדי ביצועים. ה-AutoNAC של Deci יצר כמה ממודלי ראייה ממוחשבת וניתוח שפה טבעית היעילים בעולם כמו YOLO-NAS, DeciBERT ו-DeciSeg. לעוד עדכונים עקבו אחר אתר חדשות טכנולוגיה TechZ.co.il.

ד"ר יונתן גייפמן, מייסד משותף ומנכ"ל Deci: "אנחנו גאים להשיק את DeciCoder בקוד פתוח, להעמיד אותו לרשות קהילת המפתחים הבינלאומית ומאמינים שהוא יהפוך לכלי עבודה מרכזי ליעול עבודת המפתחים ויצור רף חדש ליעילות וביצועים חסרי תקדים. זהו שלב חשוב נוסף במשימה של Deci להנגשת כלי הבינה המלאכותית  בשלל תחומים, תעשיות ומכשירי קצה והפיכתה למדוייקת ויעילה מבחינה חישובית ותפעולית. DeciCoder הוא הראשון בסדרת פיתוחי Generative AI פורצי דרך שנשיק בתקופה הקרובה."

פלטפורמת הלמידה העמוקה של Deci רותמת את יכולות הבינה המלאכותית לטובת מפתחי הבינה המלאכותית ומאפשרת להם לייצר ולהאיץ אלגוריתמים ולהטמיע אותם באופן יעיל גם למכשירי קצה, וזאת הודות לדיוק של פעולת האלגוריתם כך שיתן פרדיקציות מדויקות אך לא יצרוך לשם כך כוח חישובי רב. הטכנולוגיה הופכת את הבינה המלאכותית לנגישה בשלל תחומים כולל רכב אוטונומיים, ערים חכמות, ספורט, קמעונאות וצרכנות, רפואה, תקשורת, ביטחון, רובוטיקה, חקלאות חכמה ותחומים רבים נוספים שכיום אינם יכולים להנות ממלוא יכולות ה-AI. בעזרת הפלטפורמה, מפתחי בינה מלאכותית יכולים לבנות במהירות מודלי למידה עמוקה שנועדו לעמוד ביעדי ביצועים ספציפיים ובעלות תפעולית נמוכה בהרבה, עד לשיעור של 80% מהמצב הקודם.

חברת Deci הוקמה בסוף 2019 על ידי ד"ר יונתן גייפמן, פרופ' רן אל-יניב ויונתן אליעל. החברה גייסה 55 מיליון דולר מאז הקמתה מקרנות מובילות בהן אינסייט פרטנרס, Jibe  Ventures, Emerge, Square Peg Fort Ross Ventures ומעסיקה כיום 72 עובדים בישראל ובארה"ב. Deci עובדת עם יצרני חומרה, יצרני OEM ומובילי מערכות אחרות של למידת מכונה והיא שותפה רשמית, בין היתר, של אינטל, אנבידה, HPE ו-AWS. החברה זכתה לאחרונה בפרס על פיתוח כלי ה-Edge AI הטוב של השנה בבחירה של מומחים מובילים בתחום הבינה המלאכותית. הפרס ניתן על חדשנות, השפעה על הלקוחות ועל השוק ובידול תחרותי.

לעוד מידע על בינה מלאכותית, סלולר, סקירות טכנולוגיות ועוד, עקבו אחר אתר חדשות טכנולוגיה TechZ.co.il

אולי יעניין אותך גם לקרוא
בינה מלאכותית: הכלים שיסייעו לכם לעצב תמונה משלכם – חדשות טכנולוגיה TechZ
ChatGPT מעכשיו גם באפליקציה לאנדרואיד – חדשות טכנולוגיה TechZ
גיימינג: סמסונג חושפת את מסך הגיימינג Odyssey Neo G9 – חדשות טכנולוגיה TechZ

חדשות טכנולוגיה, בינה מלאכותית, סייבר ועוד - מור בסן

תפריט נגישות