בתום הליך מכרזי של רשות החדשנות נבחרה חברת Next Silicon, כשהיא עומדת בראש התארגנות של ארבע חברות הזנק ישראליות אשר פיתחו פתרונות ייחודיים בתחומים של חישוב על (HPC), האצת חישובי AI , מיתוג וגישה ייחודית לזיכרון. מטה החברה ממוקם בגבעתיים עם שלוחות נוספות בארץ.
מעבדת המו"פ, אשר תכיל מגוון של ציודי חישוב על, תקשורת ואחסון מהספקים המובילים בעולם, תספק שירותי מו"פ לסטארטאפים, חברות וחוקרים לצורך האצת פיתוח טכנולוגיות לחישוב-על (HPC) וטכנולוגיות חישוב בתחום הבינה המלאכותית .(AI) המעבדה תשמש כתשתית להאצת תהליכי מו"פ מגוונים בתחומי החומרה והתוכנה באמצעות העמדת תשתית פיזית לניסויים, ציוד, תכנות תשתיתיות, וכן מתן שירותי מו"פ לתאגידים ומוסדות מחקר ישראליים. מטרת פעילות המעבדה היא להוריד את חסמי הכניסה עבור חוקרים וחברות בתחום ועל ידי כך לעודד יזמות וחדשנות ישראלית פורצת דרך.
אנו מאמינים כי הבחירה ב Next silicon תמנף את יכולות המחקר והפיתוח בטכנולוגיה העמוקה בבינה מלאכותית. אנו מצפים לראות את האקוסיסטם הישראלי משתמש בתשתיות ובשירותים שיינתנו לטובת בחינה, ייעול והתאמה לסביבות עיבוד מתקדמות, בחינת התכנות כלכלית והיערכות לאתגרי העתיד של טכנולוגיה משבשת חשובה זו."
חברות וארגונים נדרשים כיום, לפתח, לבחון ולבדוק את הפיתוחים הטכנולוגיים שלהם בסביבות חישוב עוצמתיות לשם כך, קיים בשוק צורך משמעותי בארכיטקטורות חדשות ומתקדמות, אשר, בין היתר, יאפשרו מתן שירותים פורצי דרך בתחומים של למידת מכונה (ML)/בינה מלאכותית (AI), אנליטיקס וביג דאטה, רשתות ויכולות עיבוד נתונים מתקדמות. גם חברות טכנולוגיה צעירות בתחום המחשוב נדרשות לשלב טכנולוגיות חדשות מתקדמות במוצריהן, לרבות בשלבי הפיתוח, והן מחפשות דרכים לבדוק ולשדרג את הטכנולוגיות שלהן לפני שהן נמכרות בשוק.
לעוד עדכונים עקבו אחר אתר חדשות טכנולוגיה TechZ.co.il
אופיר אקוניס, שר החדשנות, מדע וטכנולוגיה: ״אנחנו ממשיכים בתנופת הביצוע המעשי של התכנית הלאומית לבינה מלאכותית, שנמצאת בראש סדרי העדיפויות של עבודת הממשלה בתחומי הטכנולוגיה.״
״היום אנחנו משיקים את התכנית להקמת מעבדת מו"פ להאצת פיתוח טכנולוגיות לחישוב על, במקביל לתכנית הלאומית להטמעת בינה מלאכותית בממשלה שהושקה אתמול. המדיניות שהממשלה מובילה תציב את ישראל בצמרת המדינות העולם בתחום הבינה המלאכותית.״
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "כיום, עקב מחסור בתשתית מסוג זה בישראל, רבים מן הסטארטאפים נאלצים לבחור בין הקמת תשתית יקרה ביותר בעצמם (דבר המקשה על צמיחתם) או לפנות לקבלת השירותים הנדרשים לחברות ענק בעולם, דבר שמוביל ל"בריחת ידע" בשלב מוקדם והתקדמות במסלולי הפיתוח במדינות אחרות. ישראל סימנה את הבינה המלאכותית כתחום בו היא רוצה לשמור על המובילות שלה ומיזם זה נועד לשנות את המצב הקיים ולייצר פלטפורמה שתהווה חלופה כדאית לחוקרים וחברות להמשיך במחקר ובפעילות בארץ.
לעוד מידע על בינה מלאכותית ועדכונים נוספים בטכנולוגיה עקבו אחרינו אתר חדשות טכנולוגיה TechZ.co.il
אולי יעניין אותך גם לקרוא
קרינה רובינשטיין מונתה ל-Venture Partner בחממת InNegev – חדשות טכנולוגיה TechZ
בינה מלאכותית: הכלים שיסייעו לכם לעצב תמונה משלכם – חדשות טכנולוגיה TechZ
ChatGPT מעכשיו גם באפליקציה לאנדרואיד – חדשות טכנולוגיה TechZ