שון פז, מנהל צוות הארכיטקטים: "הקוד הפתוח ישנה את תעשיית ה-AI כפי ששינה את תעשיית התוכנה". את הדברים אמר פז במפגש עיתונאים לרגל השקת המשרדים החדשים של החברה ברעננה

רד האט (Red Hat), ספקית פתרונות קוד פתוח ארגוניים, חנכה השבוע את משרדיה החדשים, הממוקמים בפארק אינפיניטי ברעננה. במהלך האירוע, התקיים מפגש עיתונאים בהובלת שון פז, מנהל צוות הארכיטקטים של רד האט ישראל.

פז סיפק סקירה של ההכרזות הבולטות מהכנס השנתי של רד האט העולמית, Red Hat Summit, אשר מתקיים בימים אלו ובמסגרתו הכריזה רד האט על פתרונות ויכולות חדשים, הממוקדים בעולם ה-AI.

"רד האט מציגה חזון סביב תחום ה-Generative AI, אשר כולל יצירת קהילת קוד פתוח. במסגרת חזון זה, רד האט תשלב פתרונות, יכולות וכלים שיאפשרו ללקוחותיה לנהל מחזור חיים יעיל משלב הפיתוח ועד לריצת מודלים בייצור. מה שאומר שלקוחותיה של רד האט יוכלו לשתף, לתרום וליהנות ממודלי AI שונים בצורה פשוטה כחלק מקהילה", הסביר פז.

קוד פתוח ו-AI

לדברי פז, "הקוד הפתוח כאן כדי להישאר, הוא הפך לחלק אינטגרלי בכל ארגון ומביא ערך סביב שיתוף, שקיפות וחדשנות. הקוד הפתוח שינה את העולם – יצר מוצרים יעילים, מאובטחים וטובים יותר. קשה לכנות את מה שקורה כיום בתחום ה-AI "קוד פתוח", היות ומשמעותו של קוד פתוח היא שקיפות מלאה, שיתוף של קוד המקור ואף הרשאה לשינוי שלו במידת הצורך כחלק מקהילה. בתחום ה-AI אכן מתקיים שיתוף וגישה חינמית למודלים מאומנים, אך אין קהילה סביבם ומערך הנתונים לא חשוף".

"אנחנו ברד האט מאמינים שגם בתחום ה-AI – כמו בכל פרויקט תוכנה מבוסס קוד פתוח – ניתן לשתף פעולה וליצור קהילות ייעודיות. כפי שהקוד הפתוח שינה לחלוטין את תעשיית התוכנה, הוא צפוי לעשות זאת גם בתעשיית ה-AI. אנו מבינים כי מודלי AI לא מתקיימים בוואקום, הם יחיו לצד וכחלק מאפליקציות ולכן, ישנה חשיבות בבניית האסטרטגיה הנכונה סביב הכלים, הפתרונות והסביבה בה הם רצים", הוא ציין.

מיקוד אסטרטגיה סביב AI

פז אמר כי, במסגרת הכנס הגלובלי, רד האט משיקה מספר יכולות וכלים חדשים המשתלבים כחלק מפתרונותיה הנוכחיים כדי לאפשר לקהילת הקוד הפתוח ולקוחותיה בפרט ליהנות מאוסף יכולות חדשני, המקל על תהליכי פיתוח, תפעול ופריסה של מודלי AI.

גזירת הסרט. מימין, צוות רד האט – יוסי יצחקוב; דן טולדנו; כרמית נאור; שי רביבו; לימור אפיק; ומיקי קנת. קרדיט צילום שי שבירו.

עיצוב המאפשר מגוון סגנונות עבודה

המשרדים החדשים של רד האט מייצגים יותר מרק חלל פיזי; הם מסמלים את מחויבות החברה לחדשנות ושיתוף פעולה ומשקפים את הלך הרוח של עולם העבודה החדש.

חלל המשרדים החדש כולל עמדות עבודה פתוחות לצד מגוון רחב של חללי עבודה נוספים הכוללים חדרי טלפון, אזורים שקטים, חללים פתוחים לעבודה שיתופית, קירות קהילתיים ועוד. המשרדים החדשים מאובזרים במספר קפיטריות, פינות קפה, לוקרים דיגיטליים לאחסון חפצים אישיים, חדר הנקה, חדרי משחקים ומקלחות לשימוש העובדים.

עיצוב המשרדים מאפשר סגנונות עבודה שונים, בין אם מדובר בעבודה אינדיבידואלית, שיתוף פעולה קבוצתי או עבודה מרחוק, מה שמעצים את העובדים לעבוד באופן שמתאים לצרכיהם, משפר את הפרודוקטיביות ומעודד תחושת אוטונומיה ובעלות.

שי רביבו. קרדיט צילום שי שבירו
שי רביבו. קרדיט צילום שי שבירו

שי רביבו, סגן נשיא להנדסת תוכנה ברד האט, ציין כי, "במרכז החזון של רד האט עומד רעיון שיתוף הפעולה. אנחנו מבינים כי בעולם המקושר של היום, הצלחה מושגת לעתים קרובות באמצעות מאמץ קולקטיבי ורעיונות משותפים. במשרד החדש שלנו, הטמענו טכנולוגיה חדשנית וחללים שיתופיים כדי לאפשר תקשורת רציפה ועבודת צוות. בין אם מדובר בסיעור מוחות בחללי שיתוף הפעולה שלנו או פגישות וירטואליות עם עמיתים ברחבי העולם, לעובדים שלנו יש גישה לכלים ולמשאבים הדרושים להם כדי לשתף פעולה ביעילות ולהניע חדשנות".

עוד אמר רביבו כי אחד מעקרונות היסוד המנחים את הגישה של רד האט הוא הדגש על ההשקעה בעובדים: "אנחנו מאמינים כי הנכס הגדול ביותר שלנו טמון בטאלנטים שלנו. לכן, היבטים רבים של המשרדים החדשים שלנו עוצבו תוך התחשבות בצרכים וברווחה שלהם. שמנו בראש סדר העדיפויות יצירה של סביבה שבה העובדים שלנו יכולים לשגשג הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית".

חדשות טכנולוגיה, בינה מלאכותית, סייבר ועוד - מור בסן

תפריט נגישות