חברת Meta הכריזה כי תתחיל לבדוק החל מ-18 במרץ את יכולת הערות הקהילה (Community Notes) בפייסבוק, אינסטגרם ות'רדס בארצות הברית.

כזכור, הודיעה Meta בחודש ינואר האחרון, שתסיים את תכנית בדיקת העובדות החיצונית, ותעבור לגישה של Community Notes – כאשר תתחיל בארצות הברית תחילה. כעת, Meta תתחיל לבחון את הגישה החדשה באמצעות מתן אפשרות לקהילה לכתוב ולדרג הערות על תוכן בפייסבוק, באינסטגרם ובת'רדס.

לפי החברה כ-200 אלף אנשים כבר נרשמו עד כה לתכנית בשלוש הפלטפורמות, ורשימת ההמתנה נותרה פתוחה. בשלב ראשון, ההערות לא יופיעו על התוכן לכלל הציבור, אלא באופן הדרגתי ואקראי בקרב אנשים מחוץ לרשימת ההמתנה.

כמו כן, Meta מודיעה כי היא לא "תמציא את הגלגל מחדש". בתחילה, היא תשתמש באלגוריתם הקוד הפתוח של X כבסיס למערכת הדירוג של הערות הקהילה. זה יאפשר ל-Meta לבנות על מה ש-X יצרה ולשפר אותו עבור הפלטפורמות שלה לאורך זמן. מערכת הדירוג תביא בחשבון את היסטוריית הדירוג של כל כותב ותעריך אילו כותבי הערות בדרך כלל אינם מסכימים. בהמשך, ככל שהגרסה של Meta להערות הקהילה תתפתח, החברה עשויה לחקור אלגוריתמים שונים או מותאמים כדי לתמוך בכך. Meta תפתח את הכלי בצורה פתוחה, תוך כדי למידה ושיפור לאורך הדרך. 

כיצד תעבוד המערכת? 

רבים כבר מכירים את מערכת ה-Community Notes של X (טוויטר לשעבר), שבה אנשים מוסיפים הקשר לפוסטים. זו הגישה הרחבה ש-Meta מאמצת. Meta לא תחליט מה ידורג או מה ייכתב – אלא כותבים מהקהילה יחליטו. כדי להגן מפני הטיות, הערות לא יפורסמו אלא אם אנשים עם מגוון נקודות מבט מסכימים עליהן באופן נרחב. בנוסף, השאלה איננה כמותית: לא משנה כמה מדרגים מסכימים על הערה, היא לא תפורסם אלא אם אנשים שנוטים שלא להסכים בדרך כלל – יחליטו שהיא מספקת הקשר מועיל. כמו כן, להערות הקהילה תהיה מגבלה של 500 תווים והן יצטרכו לכלול קישור לביסוס.

לפי Meta, הערות הקהילה יהיו מוטות פחות מתוכנית בדיקת העובדות החיצונית, והתכנית תהיה בקנה מידה גדול יותר כאשר תפעל במלואה. כשהושקה תוכנית בדיקת העובדות ב-2016, ל-Meta היה ברור כי אין לה כוונה להיות פוסקת בין אמת לשקר, ופנייה לארגוני בדיקת עובדות מומחים הייתה הפתרון הטוב ביותר בנמצא. אך לא כך הדבר התנהל, בייחוד בארצות הברית. גם לארגונים הללו, כמו לכל האנשים, יש הטיות ונקודות מבט פוליטיות משלהם. 

חברת Meta מתכננת להשיק את הערות הקהילה ברחבי ארה"ב ברגע שהחברה תוודא בהתאם לבדיקת הבטא הראשונית שהתוכנית פועלת, לצד המשך למידה ושיפור תוך כדי תנועה. ברגע שהערות הקהילה יחלו להופיע בפומבי, לא יופיעו תוויות חדשות של בדיקת עובדות מבודקי עובדות חיצוניים בארצות הברית, אם כי בודקי עובדות יכולים להפוך לכותבים של הערות קהילה לצד אנשים אחרים בפלטפורמה. לפי Meta, הכוונה היא בסופו של דבר להשיק את התכנית החדשה לאנשים בכל רחבי העולם, אבל לא באופן מיידי. עד שיושקו הערות קהילה במדינות אחרות, תכנית בדיקת העובדות החיצונית נשארת באתן מדינות

חדשות טכנולוגיה, בינה מלאכותית, סייבר ועוד - TechZ

תפריט נגישות