נמשך המאבק בישראל נגד האנטישמיות ברשתות החברתיות, חברת טיק טוק, הודיעה בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בכנסת – כי תאבק בתכנים אנטישמיים המופצים אצלה.
זהו דיון רביעי בנושא בשלושת החודשים האחרונים, ויו"ר הוועדה, דוד ביטן (ליכוד), הדגיש כי "תופעת האנטישמיות ברשתות החברתיות גברה מאוד בתקופה האחרונה מאז פרוץ משבר הקורונה, ובדיונים הקודמים נחשף כי משרדי הממשלה עוסקים בניטור התופעה, אך לא מגישים תלונות ומבצעים מעקב אחר הציוצים האנטישמיים.
בדיון הקודם – הוחלט על הקמת צוות בינמשרדי בשיתוף הרשתות החברתיות שיחליטו יחד כיצד למזער את התופעה ולהיאבק בה יחד ולהסיר את המסרים האנטישמיים מהרשתות"
אליזבט קנטר, מנהלת קשרי-ממשלה של טיקטוק בישראל, אמרה בוועדה כי "אנטישמיות היא דבר מתועב, ולתוכן אנטישמי המביע שנאה אין מקום בפלטפורמה שלנו. יש לנו אפס סובלנות כלפי קבוצות שנאה מאורגנות ואלה הקשורים אליהן. כללי הקהילה שלנו משקפים את ערכינו – וכשהם מופרים אנו פועלים, כולל הסרה של התוכן וסגירת חשבונות".
קנטר הציעה בנוסף כי יישומון טיקטוק ישמש להגברת זיכרון השואה ולימודי השואה.
קנטר ועמיתה, אריק שאדוונס, מנהל מדיניות בטיקטוק עם מומחיות בנושא תוכן שנאה, הוזמנו לסקור בוועדה את המדיניות והפעולות שביצעה הרשת החברתית כדי להיאבק בתכנים אנטישמים, ולדברי קנטר "בעולם שהופך מקוטב יותר מיום ליום זהו כנראה אתגר קשה מאד, אך לעולם לא נפסיק לעבוד כדי להפוך את טיקטוק לפלטפורמה בטוחה עבור הקהילה שלנו, כך שהם יוכלו להרגיש חופשיים לבטא את היצירתיות שלהם".
קנטר הדגישה גם כי טיקטוק משתפת פעולה באופן קבוע עם ארגונים לא-ממשלתיים וגופים מובילים בישראל ובאיחוד האירופי כדוגמת יד ושם, הקונגרס היהודי העולמי והקרן החינוכית לשואה.
בשנה שעברה, החלה טיקטוק לפרסם דוח שקיפות. בדו"ח האחרון, המתייחס לינואר-יולי 2020, הוצג ש-96% מהסרטונים שהפרו את כללי הקהילה הוסרו לפני שמשתמש דיווחו עליהם ו-90% הוסרו לפני שמשתמשים צפו בהם.