בחירת מחשב נייד לתקופת הלימודים האקדמאיים הינה החלטה חשובה, שכן המחשב הנייד צפוי ללוות ולסייע לכם במהלך הקורסים וכן בביצוע המטלות השונות לאורך שנות הלימודים.
כיום קיימים בשוק מחשבים ניידים ממבחר חברות הטכנולוגיה בדגמים וגדלים שונים. טווח המחירים מאד משתנה בהתאם ליצרן ולמפרט שבו תבחרו. מכיוון שמדובר בהשקעה כספית לא קטנה והחלטה שתשפיע עליכם במהלך הלימודים, בחירה נכונה וחכמה של מחשב נייד מותאם אישית, תסייע לכם להצליח יותר ולהנות מהמחשב.
להלן מספר טיפים שחשוב לדעת לפני שבוחרים מחשב:
- הגדירו תקציב
הדבר הראשון שכדאי לחשוב ולהגדיר אותו הוא מסגרת התקציב לרכישת המחשב הנייד. מחירי המחשבים הניידים מתחילים בין 1500 ש"ח עד עשרת אלפי שקלים ואפילו יותר. ולכן לפני שנתחיל בחיפוש מחשב נייד, חשוב לקבוע ולהגדיר מראש מה הסכום שניתן ומעוניינים להשקיע.
- תכונות המחשב
לאחר שבחרנו והגדרנו את התקציב, כדאי להתחיל לבדוק את תכונות המחשבים הניידים בחברות. להלן הסבר קצר ומסכם על רכיבי המחשב שנדרש לשים לב אליהם :
- מעבד: המעבד הינו הרכיב העיקרי במחשב הנייד, והוא אחראי על ביצועי המחשב. לסטודנטים שצריכים להריץ תוכנות כבדות במהלך הלימודים, כגון תוכנות עיצוב או תוכנות CAD, מומלץ לבחור במחשב עם מעבד חזק כגון I7 וכן לשים לב למספר סדרת המעבד המעידה על מעבד מדור חדש. (מעבדי i7 קיימים בשוק כבר מספר רב של שנים, לכן שימו לב למספר הסדרה)
- זיכרון RAM: זיכרון ה-RAM אחראי על אחסון הנתונים הזמינים לשימוש מיידי. לסטודנטים שצריכים לפתוח מספר חלונות בו זמנית,הסטנדרט כיום במחשב הינו לפחות זיכרון RAM של 16GB (ואם יש לכם יותר תקציב מומלץ לבחור יותר).
- נפח אחסון: נפח האחסון משמש לאחסון קבצים, תוכנות ומשחקים. לסטודנטים שצריכים לאחסן כמות גדולה של קבצים, מומלץ לבחור במחשב עם נפח אחסון של לפחות 1TB. (וכמובן שבהמשך במידת הצורך תוכלו לרכוש גם כונן אחסון נייד חיצוני)
- מסך: המסך הוא רכיב חשוב, כיום ישנם גדלים שונים של מסכים (מ10 אינץ ועד 16 אינץ), שימו לב כי חלק מהמחשבים הניידים מגיעים גם כמסך מגע. אופציה שתקל עליכם בשימוש השוטף במחשב אך יחד עם זאת מייקרת את מחיר המחשב.
- סוללה: הסוללה היא רכיב חשוב במחשב, שכן היא מאפשרת להשתמש במחשב הנייד ללא חיבור לחשמל. לסטודנטים שצריכים לשאת את המחשב הנייד איתם לכל מקום ומתכננים לעבוד עליו גם בזמן הנסיעות באוטובוס או ברכבת, מומלץ לשים לב למשך זמן הפעולה שמספקת הסוללה במחשב, ע"מ לקבל חיי סוללה ארוכים.
לעוד עדכונים עקבו חדשות טכנולוגיה techz.co.il – TECHZ
3. מערכת הפעלה
חלק מהמחשבים נמכרים כבר עם מערכת הפעלה מותקנת מראש. הדבר חשוב מאד לסטודנטים שפחות מעוניינים להתעסק בהתקנת מערכת ההפעלה במחשב. ואם בחרתם לקנות מחשב עם מערכת הפעלה, שימו לב כי המחשב מגיע עם מערכת הפעלה החדשה ביותר שקיימת בשוק (נכון לכתיבת שורות אלו windows 11)
- בצעו השוואת מחירים
כיום קיימים מספר רב של חברות יצרן שונות למחשבים ניידים (HP, DELL, LENOVO, ASUS ועוד) ולכן התחרות בשוק זה הינה גבוהה. לאחר שהגדרתם תקציב ודרישות למחשב, מומלץ לבצע השוואת מחירים ומבצעים. השוואת מחירים תסייע לכם למצוא את המחשב הנייד הטוב ביותר במחיר הטוב והזול ביותר. אחד האתרים בהם ניתן לבצע השוואת מחיר הינו אתר זאפ (ZAP).
- משך תקופת אחריות
שימו לב כי כל חברת יצרן מחשב נייד מספקת זמן אחריות שונה, וישנם מחשבים המגיעים עם 3 שנים אחריות. בנוסף שימו לב יש חברות שהאחריות שלהם לתיקונים היא הגעת טכנאי עד בית הלקוח (ויחסוך לכם נסיעות וזמן יקר ללכת למעבדה).
6. משקל המחשב
אם אתם מתכננים נסיעות רבות והתניידות בין הלימודים למעונות או לבית, מומלץ מאד לשים לב מהו משקל המחשב. ההפרשים יכולים להיות משמעותיים, ומחשב כבד עלול להיות פחות נוח לנסיעה ולסחיבה בתיק במהלך היום (במיוחד עם אתם באים מצוידים גם באוכל וציוד נוסף)
וטיפ קטן לסיום, בחלק ממוסדות הלימוד, קיימים מבצעים שונים דרך אגודת הסטודנטים וכן במהלך חודש נובמבר ישנם מבצעים שונים במסגרת ימי מכירות מיוחדים כגון בלאק פריידי, יום הרווק הסיני ועוד. ייתכן שתוכלו לחסוך עוד כמה מאות שקלים במבצעים אלו.
ורגע לפני שקונים, וודאו עם המוכר או עם טכנאי מחשב מוסמך כי המחשב שאתם מתעניינים בו, אכן עונה על הצרכים ומתאים לדרישות שלכם, כך תוכלו להפיק ממנו את המיטב במהלך הלימודים.
בהצלחה בבחירת מחשב נייד!!
לעוד מידע על מחשב נייד, סקירות טכנולוגיות ועוד, עקבו אתר חדשות טכנולוגיה TechZ.co.il
אולי יעניין אותך גם לקרוא
השקת אייפון 15? אפל תקיים אירוע מיוחד בספטמבר – חדשות טכנולוגיה TechZ
מבצע לחגים: מגוון מוצרי שיאומי בהנחות מיוחדות – חדשות טכנולוגיה TechZ
מאחרים לפגישה? בינה מלאכותית תשתתף במקומכם – חדשות טכנולוגיה TechZ
בינה מלאכותית: הכלים שיסייעו לכם לעצב תמונה משלכם – חדשות טכנולוגיה TechZ
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]