בימים אלה יצאה לדרך התוכנית הראשונה אי-פעם למימון מחקרים משותפים בין משרד המדע והטכנולוגיה לבין הקרן האוסטרית למדעים (FWF).
במסגרת התוכנית, משרד המדע והטכנולוגיה והקרן האוסטרית למדעים מממנים 4 מחקרים משותפים פורצי דרך בשורה של תחומים, החל בשמירה על ערכי תרבות ומניעת זיהום, כרסום והרס של אתרים ארכיאולוגיים ומבני אבן היסטוריים על ידי מיקרואורגניזמים מזיקים, ועד לניסיונות ומאמצים פורצי דרך למציאת מזור ומרפא למחלות גנטיות קשות ונדירות כדוגמת מחלת המיוטוניה הדיסטרופית וכן מחלת האפידרמוליזיס בולוזה, מחלה קשה וחשוכת מרפא הגורמת לתופעת ה-"butterfly children" ואשר ריכוז חריג של חולים בה מצוי בכפר דיר אל-אסד שבגליל.
במחקרים משתתפים חוקרים ממיטב המוסדות האקדמיים בישראל, וביניהם הטכניון, אוניברסיטת בן גוריון, האוניברסיטה העברית והמרכזים הרפואיים סורסקי בתל-אביב ושערי צדק בירושלים; וכך גם נמנים חוקרים מן האוניברסיטה הטכנולוגית של וינה, האקדמיה לאמנויות יפות של וינה, בית החולים האוניברסיטאי בזלצבורג וכן המרכז לחקר הרפואה המולקולרית הפועל במסגרת האקדמיה האוסטרית למדעים. ההיקף התקציבי של התוכנית עומד על 900,000 אירו מן הצד הישראלי ו-1,250,000 אירו בצד האוסטרי.
השר הפדרלי לחינוך, מדע ומחקר של אוסטריה, היינץ פאסמן, הצהיר לרגל השקת התוכנית: "לכבוד הוא לי שהמאמצים המשותפים של משרדי ושל הקרן האוסטרית למדעים נשאו פרי, ובכך הענקנו לחוקרים האוסטרים את ההזדמנות לשתף פעולה עם שותפיהם הישראלים המצוינים, שכן ישראל היא אחת המדינות המוצלחות בעולם במחקר". נשיא הקרן האוסטרית למדעים, קלמנט טוקנר, אמר כי "עבורי, העובדה שלמרות הקשיים שבהרכבת ממשלה חדשה בישראל וההתמודדות עם מגפת הקורונה ישראל הצליחה לאשר את המימון ל-4 המחקרים המשותפים עם אוסטריה, היא עדות לשיתוף הפעולה הפורה והמוצלח שבין הצדדים".