סטארטאפ הדאטה Euno השלים סבב גיוס סיד בהיקף של 6.25 מיליון דולר בהובלת קרן 10D ובהשתתפות קרן 3INT, שתיהן מתמחות בהשקעות בסטארטאפים ישראלים בתחום התוכנה לחברות אנטרפרייז ומשקיעים פרטיים בהם בר מוזס וליאור גביש, המייסדים של חברת Carlo Monte ויוני ברוידא, שותף מייסד והמנכ״ל לשעבר של Alooma.
יונו הוקמה ב-2023 על ידי שרה לוי ואייל פירסטנברג, שני יזמים ותיקים בתעשיית ההייטק. לוי, המנכ״לית, שימשה בעבר כ-CTO של חברת סייט דיאגנוסטיקס. פירסטנברג, ה-CTO, ייסד בעבר את חברת לייטסייבר שנרכשה על ידי פאלו אלטו נטוורקס. לוי ופירסטנברג הם בוגרי יחידת תלפיות ושימשו בעבר בתפקידים בכירים ב-8200, ביחידה 81 ובמחלקת הסייבר של צה״ל. יונו מעסיקה כ-12 עובדים בישראל ובארה״ב.
לאנליסטים ביחידות העסקיות יש תפקיד חיוני במענה על שאלות עסקיות והסקת תובנות מבוססות נתונים. ככל שהארגון צומח, כך גוברת החשיבות לשמר את חופש הפעולה והגמישות של האנליסטים בניתוח נתונים במהירות על מנת להבטיח את הצלחת העסק. עם זאת, חופש פעולה ללא בקרה עשוי להוביל במקרים רבים לכאוס בנתונים: מונחים כפולים, מטריקות לא עקביות ולוגיקה שבורה, שבסופו של דבר עלולים להביא להחלטות שאמנם מבוססות-נתונים אך שגויות מיסודן. כמו כן, מימוש לא יעיל של מערכות בסיסי נתונים עשוי להוביל לעלויות חישוב גבוהות, ללא אפשרות בקרה.
מהצד שני, ארגונים מונעי-דאטה מושפעים מאוד מהאופן בו מתנהל תהליך שמירת וכריית הנתונים. ככל שמטריקות, הגדרות עסקיות, ומדדי ביצועים מרוכזים במקור אחד, בשכבת הנתונים, כך תובנות המופקות על ידי
היחידות העסקיות הופכות למהימנות יותר. במילים אחרות, הארגון מדבר ב״שפה עסקית״ אחידה וחולק הגדרות מוסכמות. עם זאת, תהליכי בקרה ריכוזיים מדי שמוטמעים על ידי צוותי דאטה במטרה להבטיח עקביות עלולים לפגוע ביכולת של היחידות העסקיות לנתח נתונים בקצב הנדרש. כמו גם לכח אדם גדל של צוותי הדאטה ועלויות גבוהות כדי לעמוד בתחזוקה השוטפת של בסיסי הנתונים. האתגר אם כן נטוע ביכולת של צוותי הדאטה לאזן בין החופש של אנליסטים ויחידות עסקיות להוביל אנליזות חדשניות לבין ניהול המודלים של הנתונים בצורה עקבית ואמינה, הקרויה בשפה המקצועית Data Model Governance
יונו מציעה פרדיגמה חדשה ל-Data Model Governance בארגונים. החברה מאפשרת לצוותי דאטה לזהות בזמן אמת יצירה של הגדרות עסקיות חדשות על ידי אנליסטים ולעדכן בצורה אוטומטית את מודל הנתונים המרכזי. הטכנולוגיה סורקת את כל שכבות הדאטה בענן, באמצעות התממשקות פשוטה הן ברמת מסד הנתונים והן ברמת האפליקציה, לכלי ה-BI המועדפים על האנליסטים כגון Looker ו-Tableau. כך מתבצע מיפוי אוטומטי של כלל הלוגיקה העסקית בענן, כולל מבנה הרשת, קטלוג מונחים, ניתוח שימושיות ומיפוי קונפליקטים שעלולים להוביל לשגיאות בניתוח הנתונים. לבסוף, היא משלבת את כל הממצאים לתמונה אחת ברורה ומציעה לצוותי הדאטה קוד מתוקן להטמעה במודל הנתונים המרכזי של החברה לשימוש חוזר של הצוותים.
המערכת למעשה מגשרת בין היחידות העסקיות שמקבלות חופש פעולה להשתמש באופן יצירתי בכלי הניתוח שהם מומחים בהם, לצוותי הדאטה, תוך האצה משמעותית של קצב הפיתוח של מוצרים מבוססי דאטה ודוחות עסקיים, יתרון שבא לידי ביטוי במיוחד בחברות גדולות ובחברות עם קצב צמיחה משמעותי.
לכך מתווסף השימוש הגובר בכלים לניתוח נתונים מבוססי בינה מלאכותית כחלק מהשגרה היומיומית של היחידות העסקיות. על מנת שאנליסטים יוכלו לתשאל מודלים אוטומטיים כמו ChatGPT ולקבל תוצאות אמינות בנוגע לביצועים העסקיים של הארגון, על מודל הנתונים המרכזי להישאר עקבי ומעודכן. המערכת של יונו מבקשת להוות מרכיב אינטגרלי לביסוס תשתית ראויה לניתוח נתונים מבוסס AI.
אולי יעניין אותך גם :