טיקטוק הכריזה השבוע על פרויקט קלובר, תוכנית חדשה לחיזוק האבטחה וההגנות על מידע של משתמשי טיקטוק באירופה, המתמקדת ביצירת דאטה סנטר בנורבגיה בו יאוחסנו נתוני המשתמשים. יוזמה זו תציג אמצעים חדשים לחיזוק ההגנות הקיימות ותחזק את הגישה הכוללת של טיקטוק לפיקוח על נתונים, תוך שמירה על אחסון נתונים אירופאים באופן מקומי. 

150 מיליון איש ברחבי אירופה פעילים בטיקטוק מדי חודש. עם היקף פעילות כזה מגיעה אחריות משמעותית – השמירה על הבטיחות, הפרטיות והאבטחה של קהילת טיקטוק והנתונים שלהם. בשנת 2021 טיקטוק קבעה אסטרטגיית פיקוח ברורה על דאטה של משתמשים אירופאים המבוססת על אחסון נתונים באופן מקומי; צמצום העברות נתונים מחוץ לאזור הגיאוגרפי של המשתמשים; וצמצום נוסף של גישת עובדים לנתוני המשתמשים. בהתבסס על אסטרטגיה זו, ועל גישת אבטחת המידע של טיקטוק בארה"ב, היום טיקטוק מודיעה על שכלול הבקרות של החברה על ידי הצגת סף אבטחה שיקבע את גישת העובדים לנתוני המשתמשים ולהעברות נתונים מחוץ לאירופה. פעולה זו תוסיף רמה נוספת של שליטה על הגישה לנתונים. כל גישה לנתונים לא רק שתהיה כפופה לחוקי הגנת הנתונים הרלוונטיים, אלא גם תצטרך לעבור תחילה את סף האבטחה המדובר לצד בדיקות נוספות.

עקבו אחרינו : חדשות טכנולוגיה TechZ

התהליך הנ"ל יפוקח וייבדק על ידי צד שלישי – שותף אבטחת נתונים אירופאי שיבקר את הבקרות וההגנות על נתונים, ינטר את זרימת הנתונים, יספק אימות עצמאי וידווח על כל אירוע. צדדים שלישיים גם יעבדו על שילוב הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בגישתה של טיקטוק לאבטחת נתונים, אשר יחזקו את ההליכים הקיימים. זה כולל בין היתר: הצגת שם בדוי על נתונים אישיים כך שלא ניתן יהיה לזהות את המשתמש ללא מידע נוסף; איסוף נתונים בודדים במערכי נתונים גדולים; ומערכת פרטיות דיפרנציאלית שתמנע קישור או התייחסות לאנשים מסוימים. 

הצעדים החדשים הם חלק מהמחויבות של טיקטוק לאחסן את נתוני משתמשי טיקטוק האירופאים באופן מקומי. בשנה שעברה הכריזה טיקטוק על מרכז הנתונים האירופי שלה בדבלין, אירלנד, והיום היא מכריזה על שני מרכזי נתונים נוספים – מרכז נתונים שני בדבלין ושלישי באזור האמר בנורווגיה. 

תנועת נתוני משתמשי טיקטוק באירופה תחל השנה ותמשך לתוך 2024. לאחר הפעלתם, שלושת מרכזי הנתונים ייצגו השקעה שנתית כוללת של 1.2 מיליארד אירו.

מרכז הנתונים החדש בנורווגיה יפעל על 100% אנרגיה מתחדשת (שמקורה בעיקר בכוח מים מקומי), וייהנה מהאקלים המקומי הקריר שיאפשר להשתמש בקירור טבעי כדי להוריד את צריכת החשמל ולשפר את יעילות האנרגיה. הפעילות בנורווגיה תמחזר גם חום עודף, שיהיה זמין כמשאב אנרגיה לפעילויות חדשות וקיימות בסביבה.

חדשות טכנולוגיה, בינה מלאכותית, סייבר ועוד - מור בסן

תפריט נגישות