שבוע החלל הישראלי ה-13 יוצא לדרך עם מגוון רחב של אירועים חווייתיים ומעוררי השראה לכל המשפחה. בין התאריכים 26-30 בינואר, מעל 20 מוקדים ברחבי הארץ יפתחו את שעריהם לקהל הרחב, ויציעו חוויה בלתי נשכחת של גילוי, למידה והתלהבות מעולם החלל.
השנה פעילות שבוע החלל תתקיים בסימן חיזוק תעשיית החלל הישראלית- "ממריאים ביחד" ויוקדש לציון 42 שנות פעילות של סוכנות החלל הישראלית ו-20 שנה לכנס החלל הבינלאומי המתקיים מידי שנה בסמוך לאסון מעבורת החלל קולומביה בה נספה האסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן רמון ז"ל. האירועים השונים, החל מתצפיות כוכבים ועד סדנאות רובוטיקה, יאפשרו לכל אחד ואחת להציץ אל מעבר לאטמוספרה ולגלות את פלאי היקום.
אירוע הפתיחה המרכזי של שבוע החלל ייערך במרכז המדע, חלל ותרבות פלנתניה ובכל יום תוכלו ליהנות מחידושים מרתקים כמו פלנטריומים ניידים, ותערוכת לוויינים וטכנולוגיות, הכוללת רכיבים ודגמים של תעשיית החלל הישראלית. ילדים, בני נוער ומבוגרים כאחד יוכלו להשתתף בניסויים מדעיים, לבנות דגמי חלליות ולגלות את סודות היקום.
במטרה להנגיש את תחום החינוך לחלל לילדי ישראל, ולעורר מודעות למחקר ולתעשיית החלל בארץ ובעולם הפעילויות יתקיימו השנה ביותר מ-20 מוקדים ובהם מרכזי מדע וחלל: הפלנתניה בנתניה, מדעטק חיפה, מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, והטכנודע בחדרה, ולצידם מוקדים נוספים ברחבי הארץ כמו יריד החלל בבאר שבע ,מועצות האזוריות מרחבים, להבים ואשכול בדרום הארץ, עיריית אופקים ואשכול פיס קרית מלאכי.
פרטים נוספים תוכלו למצוא באתרי האינטרנט וברשתות החברתיות של מקומות אלו.
לפירוט האירועים והפעילויות – היכנסו לקישור הבא – שבוע החלל הישראלי
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה גילה גמליאל: "החלל הוא לא רק יעד רחוק, אלא גם המפתח לעתידנו. תעשיית החלל הישראלית היא גאווה לאומית,ומקור חדשנות, וצמיחה כלכלית. אני מזמינה אתכם ואתכן להצטרף לחגיגה,לגלות את הקסם של החלל, ולהתרשם מהישגי תעשיית החלל הישראלית."
חשוב לציין כי מדינת ישראל, הידועה ביצירתיות ובחדשנות שלה, מובילה פיתוחים רבים שמשפיעים על תחום החלל. חברות סטארטאפ ישראליות מפתחות לוויינים זעירים (ננו-לוויינים) שמאפשרים לבצע משימות מורכבות בעלות נמוכה יחסית. בנוסף, טכנולוגיות מתקדמות של עיבוד נתונים ובינה מלאכותית מישראל מסייעות בניתוח מהיר של מידע שמגיע מהחלל, כמו תצלומי כדור הארץ ותצפיות על כוכבים רחוקים. גם בתחום הרכיבים, חברות ישראליות יוצרות חיישנים ומערכות תקשורת מהמתקדמות בעולם, שמסוגלות לעמוד בתנאים הקשים של החלל. הטכנולוגיות האלו לא רק מקדמות את חקר החלל, אלא גם יוצרות יישומים חדשניים בתחומי החקלאות, הביטחון והסביבה.