הנהלת פארק ההייטק גב-ים נגב, הכריזה על תכנית ההתמחות לשילוב סטודנטים בחברות ההייטק הפועלות מהפארק. התכנית שהנה יוזמה של הנהלת הפארק היא ראשונה מסוגה בישראל ומתקיימת בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בן-גוריון, ויחד עם ארגון אלומה. מטרת התכנית לשלב סטודנטים ממדעי המחשב והנדסת תוכנה מאזור באר שבע והנגב בחברות הייטק וסטארטאפים המפעילות מרכזי פיתוח בפארק ההיי-טק גב-ים נגב והיא מהווה פתרון אמיתי ונכון לבעיה הגדולה ביותר בתעשיית ההיי-טק הישראלית – בעיית הג'וניורים.
המחזורים הראשון והשני של תכנית ההתמחות Starship – רשמו הצלחה גדולה. בכל אחד מ-2 המחזורים הראשונים שלה, כ-30 סטודנטים מצטיינים עברו מיון קפדני ולאחר מכן ביצעו התמחות בשלל חברות הייטק מהמובילות בעולם היושבות בפארק ההייטק גב-ים נגב בבאר שבע. מעל ל-45% מבוגרי התכנית מצאו משרה מתאימה בהיי-טק לאחר סיום ההתמחות בזכות הניסיון שצברו במהלך ההתמחות.
למחזור השלישי של התכנית נרתמו 15 חברות מהפארק ו-130 סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב מתחרים כעת על 50 מקומות להתמחות. הביקוש גבוה במיוחד לאור האתגרים במציאת עבודה לאור משבר הקורונה.
בין החברות שמשתתפות בתכנית אפשר למנות את: Mellanox , Taboola ,Playtika, ,Allscripts ,Elbit systems מערך הסייבר הלאומי, RAD, AudioCodes ועוד רבות אחרות. בתום ההתמחות החברות יבחרו האם לגייס את הסטודנט כעובד מן המניין.
הצורך בתכנית מגיע מהקושי שיש לבוגרי מוסדות אקדמאיים טריים להשתלב בעבודה בחברות הייטק או סטארטאפים. לרוב, בשל חוסר ניסיון וחוסר היכרות עם סביבות הפיתוח בתעשייה. במסגרת תכנית Starship לסטודנטים, ניתנת ההזדמנות לסטודנטים במהלך לימודיהם להתמחות בחברות הייטק מובילות ולבצע פרוייקט כחלק מתהליך הפיתוח זאת בליווי מנטור מצוות הפיתוח של החברה ולהיחשף לאופי העבודה. בעיקר, לצבור ניסיון במגוון תחומים ואלו החברות מצידן יכולות להכיר טוב יותר את המתמחים ויכולותיהם – ולסייע להם להגדיל את סיכוייהם בתעשייה.
קרוב ל-20 חברות היי-טק הפועלות בפארק ביניהן חברות סטארט-אפ, חברות ישראליות וחברות רב לאומיות מובילות לוקחות חלק בתכנית ומסייעות להכשיר את הסטודנטים. ייחודה של התכנית היא בכך שהחברות החונכות אינן נדרשות לייצר תקן או לשאת בשום עלות עבור המתמחים ולא מתקיימים ביניהם יחסי עובד-מעביד, התכנית גם מציגה פתרונות לחסמים בירוקרטיים כגון ביטוח, ונושאהקניין רוחני אשר מוסדרים במסגרת התכנית. לאור הצלחת התכנית מספר המשתתפים בה הוכפל בסמסטר הנוכחי.
פארק ההיי-טק גב-ים נגב, ששוקד בשנים האחרונות על בניית קהילה ואקוסיסטם טכנולוגי הכולל שילוב של חברות סטארט-אפ, חממות, חברות הייטק ישראליות וחברות רב לאומיות מובילות מאפשר לסטודנטים ולבוגרי אוניברסיטת בן-גוריון הזדמנות להשתלב בחברות קטנות וגדולות שהקימו מרכזי פיתוח בפארק. בין החברות ששותפות להתמחות אפשר למנות את ,MellanoxTaboola ,Playtika, RAD ,Allscripts, Elbit systems ועוד רבות כמו גם חברות סטארטאפ שזוכות לנגישות למועמדים כישרוניים.
לאור משבר הקורונה, בימים אלה התכנית מתאפשרת גם בעבודה מרחוק. הליווי של הסטודנט במהלך ההתמחות מתאפשר באמצעות אמצעי תקשורת מרחוק דוגמת Zoom. בנוסף, לחלק ההתמחות בחברה, התוכנית משלבת גם מפגשי מיטאפ ייעודיים, בהם כל המתמחים בתוכנית פוגשים מידי שבוע נציג תעשייה מאחת מהחברות בפארק ושומעים ממנו על הדרך בה המתודות המקצועיות באות לידי ביטוי בעבודה היומיומית בתעשייה. בנוסף לתכני פיתוח קריירה ומיומנויות שונות של המרכז לפיתוח קריירה באוניברסיטת בן-גוריון שיסייעו להם בסיום התוכנית להיכנס לעולם התעסוקה מוכנים ומנוסים יותר. גם מפגשים אלו מתקיימים כיום בזום.
רועי צוובנר, מנכ"ל פארק הייטק גב-ים נגב אמר: "החזון הגדול של הפארק בבניית אקוסיסטם טכנולוגי בדרום, לא מסתיים רק בקהילה וחיבורים בין חברות, אלא גם בערך חברתי לתושבי האזור. אנחנו מכירים את הקושי של בוגרי אוניברסיטאות ואקדמיה מקומיים להשתלב בעבודה מיד עם סיום התואר בשל חוסר ניסיון ובהמשך לבנות את מרכז חייהם בעיר, ויצירת תכנית ההתמחות שלנו נועדה בין היתר על מנת לגשר על הפער הזה. חברות ההייטק הן הכי מרוצות מהחיבור הזה, היות והתכנית מאפשרת לחברות להבין את היכולות של הסטודנטים ולהכירם לאורך תקופת ההתמחות – מעין ראיון עבודה שנמשך סמסטר שלם וכולם מרוויחים מהתהליך".
אודות פארק ההיי-טק גב-ים נגב:
פארק ההיי-טק גב-ים נגב הינו שותפות בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי ושותפים להקמתו אונ' בן-גוריון, עיריית ב"ש, חברת גב-ים וחברת KUD. הפארק נפתח לפני 7 שנים בצמידות לקמפוס אונ' בן גוריון ולתחנת הרכבת ומהווה כיום בית למעל ל-2,500 מהנדסות ומהנדסים, 82% מהם תושבי ב"ש והאזור, שעובדים במעל ל-70 חברות הייטק, החל מסטארטפים, חברות ישראליות ובינלאומיות מובילות דוגמת: Wix.com ,Dell-EMC ,Elbit, Rafael ,IBM ,Oracle ,Mellanox ,Taboola ועוד. כמו כן מוקמת בפארק קריית הסייבר הלאומית של ממשלת ישראל בהובלת מערך הסייבר הלאומי. הפארק צפוי לגדול בשנים הקרובות בצמידות לקמפוס התקשוב החדש של צה"ל המוקם בימים אלו, בו ישרתו 6,000 חיילים ואנשי קבע ביחידות הטכנולוגיות המובחרות. בסיום הפרויקט הפארק צפוי לכלול כ-15 בניינים, מעל ל-10,000 עובדים בחברות ההיי-טק המובילות בארץ ובעולם וכל זה קורה כבר היום בבאר שבע, בירת הנגב.
לעוד עדכונים וחדשות טכנולוגיה ומחשבים – מוזמנים לעקוב אחרינו באתר